תיירות דרום השרון
הצהרת נגישות
tourist.dsharon.org.il
14/12/2024
מצב תאימות
אנו מאמינים כי האינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכולם, ואנו מחויבים לספק אתר אינטרנט שהוא נגיש לקהל הרחב ביותר, ללא קשר למצבם או ליכולתם של המשתמשים.
כדי לקיים זאת, אנו מנסים להקפיד במידה רבה על ההנחיות של וורלד ווייד ווב קונסורטיום (W3C) בגרסה 2.1 של מקרא לנגישות של תוכן האינטרנט (WCAG 2.1) ברמה AA. ההנחיות האלו מסבירות איך להפוך תוכן האינטרנט לנגיש לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. הקיום בהנחיות אלו עוזר לנו לוודא כי האתר נגיש לכל אדם: לעיוורים, לאנשים עם מוגבלויות תנועה, לאנשים עם מוגבלויות ראייה, לאנשים עם מוגבלויות קוגניטיביות ועוד.
האתר הזה משתמש בטכנולוגיות שונות שמיועדות להפוך אותו לנגיש במיטבו בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעיצובו לצרכיהם האישיים.
בנוסף, האתר משתמש ביישום מבוסס AI שרץ ברקע ומקנה לו רמה קבועה של נגישות. היישום הזה מטפל ב-HTML של האתר, מסדר את פעולותיו והתנהגותו עבור קוראי מסך שמשתמשים עיוורים, ועבור פונקציות המקלות על משתמשים עם מוגבלויות תנועה.
אם מצאת תקלה או יש לך רעיונות לשיפור, נשמח לשמוע ממך. ניתן ליצור קשר עם מפעילי האתר באמצעות הדוא"ל הבא:
ניווט על ידי קוראי מסך ולוח מקשים
האתר שלנו מיישם את טכניקת ה-ARIA (פרופילי אינטרנט מועשרים נגישים) במקביל לשינויי ההתנהגות שונים, על מנת לוודא שקוראי המסך העיוורים שביקרו באתר מסוגלים לקרוא, להבין וליהנות מפונקציות האתר. מייד לאחר שקורא מסך נכנס לאתר שלך, הוא מקבל הזמנה מיידית להיכנס לפרופיל הקורא המסך כך שהוא יכול לעיין ולהפעיל את האתר בצורה יעילה. הנה איך האתר שלנו מכסה חלק מהדרישות החשובות ביותר של קוראי המסך, לצד צילומי מסך של דוגמאות לקוד:
אופטימיזציה עבור קוראי מסך: אנו מפעילים תהל
יך ברקע שלומד את רכיבי האתר מקצה לקצה, על מנת לוודא תאימות רצינית גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך מידע משמעותי באמצעות סט ה-ARIA של התכונות. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טופס מדוייקות; תיאורים לאייקונים פעילים (אייקוני רשתות חברתיות, אייקונים לחיפוש, אייקונים לעגלת קניות וכו'); מודים והדרכה לאימות קלטי טופס; תפקידים של אלמנטים כגון כפתורים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ועוד. בנוסף, התהליך ברקע סורק את כל התמונות באתר ומספק תיאור נכון ומשמעותי שמבוסס על זיהוי חפיפת עצם תמונה כטקסט חלופי (ALT) לתמונות שאינן מתוארות. הוא גם מבצע שימוש בטכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי) כדי לאחזר טקסטים שהוטמעו בתוך התמונה. כדי להפעיל את ההתאמות לקוראי מסך בכל עת, משתמשים צריכים רק ללחוץ על השילוב Alt+1 במקלדת. קוראי המסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעלת מצב הקורא המסך באופן מיידי בעת כניסתם לאתר.
התאמות אלו תואמות את כל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.
אופטימיזציית ניווט בעזרת מקשים: התהליך ברקע גם מסדר את קוד ה-HTML של האתר ומוסיף פעולות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר לנגיש על ידי המקלדת. זה כולל אפשרות לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, לפעול עם תפריטים נפתחים באמצעות מקשי החץ, לסגור אותם באמצעות Esc, להפעיל כפתורים וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין אלמנטים של רדיו וצ'קבוקס באמצעות מקשי החץ, ולמלא אותם באמצעות Spacebar או מקש Enter. בנוסף, משתמשים במקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהירים ותפריטים לדילוג על תוכן, זמינים בכל עת על ידי הקשה על Alt+1, או כאלמנטים ראשוניים באתר במהלך ניווט באמצעות המקלדת. התהליך ברקע גם מטפל בחלונות קופצים שמופעלים על ידי התמקדות המקלדת בהם מיד לאחר הופעתם, ולא מאפשר להתמקדות להיעקף מחוץ להם.
המשתמשים יכולים ג
ם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (כפתורים) ו-"G" (גרפיקות) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.
פרופילים למשתמשים עם מוגבלויות באתר שלנו
מצב לנגישות לסובלני אפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים סובלני אפילפסיה להשתמש באתר בצורה בטוחה על ידי הסרת סיכון הפרצות שנובעות מאנימציות קופצות או מתלטשות וצבעים סומכים.
מצב לנגישות לעיוורים: מצב זה מכוון את האתר לנוחות משתמשים עם מוגבלויות ראייה כמו ראייה נחושה, ראייה מצומצמת, קטרקט, גלאוקומה ועוד.
מצב לנגישות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות סיוע שונות כדי לעזור למשתמשים עם מוגבלויות קוגניטיביות כמו דיסלקסיה, אוטיזם, שבץ דימום מוחים (CVA) ועוד, להתמקד ברכיבים החיוניים של האתר בקלות יותר.
מצב לנגישות לאנשים עם פעילות עצבים גבוהה (ADHD): מצב זה עוזר למשתמשים עם ADHD וקשיות נוירולוגיות לקרוא, לעיין ולהתמקד ברכיבים העיקריים של האתר בקלות יותר תוך פחות הפרעות.
מצב לנגישות לעיוורות: מצב זה מגדיר את האתר כך שהוא תואם לקוראי מסך כמו JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה לעיוורים שמותקנת על מחשב וסמארטפון, ואתרים חייבים להיות תואמים איתו.
פרופיל ניווט בעזרת מקשים (עם מוגבלות תנועה): פרופיל זה מאפשר לאנשים עם מוגבלות תנועה להפעיל את האתר באמצעות מקשי ה-Tab, Shift+Tab ומקשי Enter. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (כפתורים) ו-"G" (גרפיקות) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.
התאמות נוספות לממשק משתמש, עיצוב וקריאות
התאמות פונט – משתמשים יכולים להגדיל או להקטין את גודל הפונט, לשנות את משפחת הפונטים, להתאים את הרווח, היישור, גובה השורה ועוד.
התאמות צבע – משתמשים יכולים לבחור בפרופילי ניגודיות צבעים שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים ל
החליף סכמות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם מעל 7 אפשרויות צביעה שונות.
אנימציות – משתמשים סובלנים לאפילפסיה יכולים לעצור את כל האנימציות הרצות בלחיצת כפתור. אנימציות שמופעלות על ידי הממשק כוללות וידאו, GIFs ומעברי CSS.
הדגשת תוכן – משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כמו קישורים וכותרות. ניתן גם לבחור להדגיש אלמנטים מוקדים או מועברים בלבד.
השתקת קול – משתמשים עם מכשירים שמע יכולים להתקל בכאבי ראש או בבעיות אחרות בגלל הפעלת קול אוטומטי. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את האתר שלם בצורה מיידית.
הפרעות קוגניטיביות – אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, מאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעות של ביטויים, ראשי תיבות, רמזים ועוד.
פונקציות נוספות – אנו מספקים למשתמשים אפשרות לשנות צבע וגודל סמן, להשתמש במצב הדפסה, לאפשר מקלדת וירטואלית, ועוד פונקציות.
תאימות לדפדפנים וטכנולוגיות מסייעות
אנו שואפים לתמוך במגוון רחב של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל הניתן, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר להם, עם מספר הגבלות ככל הניתן נמוכות. לכן, השקנו מאמצים רבים כדי לתמוך בכל המערכות העיקריות שמהוות יותר מ-95% מחלק השוק למשתמשים, כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך), הן למשתמשי Windows והן למשתמשי MAC.
הערות, הערות ומשובים
למרות המאמצים הטובים ביותר שלנו לאפשר לכל אדם להתאים את האתר לצרכיהם, עדיין ייתכנו דפים או קטעים שאינם נגישים לגמרי, שנמצאים בתהליך של הפכתם לנגישים, או שחסר להם פתרון טכנולוגי מספק על מנת להפוך אותם לנגישים. עם זאת, אנו ממשיכים לשפר את הנגישות שלנו, להוסיף, לעדכן ולשפר את האפשרויות והתכונות שלנו, ולפתח ולאמץ טכנולוגיות חדשות. כל זה במטרה להגיע לרמת נגישות אופטימלית, בהתאם לשדרוגים ט
כנולוגיים. לכל עזרה, אנא צרו קשר באמצעות